Ce este orgasmul si de ce este o forma de placere in cuplu?

Sa te bucuri de placerea in cuplu necesita atat stimuli fizici, cat si psihici si, desi majoritatea cred ca doar in orgasm exista satisfactie, adevarul este ca exista si alte momente placute in sex , precum orgasmul . stii ce e asta? Va explicam.

Cand vorbim despre placerea sexuala , cei mai multi se gandesc imediat la orgasm , pe care Planned Parenthood il defineste ca ceea ce se intampla atunci cand ajungi la apogeul excitatiei tale .

Apare din cauza cresterii tensiunii sexuale care, cand atinge apogeul, este eliberata si creeaza semnale fizice precum contractii la nivelul penisului si vaginului, cresterea ritmului cardiac si respiratia, dar ce este un orgasm ?

Orgasmul, o forma de placere in cuplu

Atingerea orgasmului este minunat, dar nu ar trebui sa devina o obsesie in timpul intalnirilor sexuale , deoarece exista si alte momente de placere care sunt esentiale pentru a te simti plin.

Vorbim de orgasm , o senzatie care, potrivit sexologului spaniol Alfonso Antona , director al Institutului Antona, este esentiala pentru placerea in cuplu.

Orgasmul este procesul care are loc in minte si in corp cu cateva momente inainte de a ajunge la orgasm . Este vorba despre bunastarea mentala si despre reactiile care apar atunci cand punctul culminant se construieste ca atare. Aceste reactii pot varia de la pielea care ia pielea de gaina pana la observarea unei cresteri a fluxului sanguin catre organele genitale.

S-ar putea spune ca orgasmul pregateste creierul si corpul pentru a ajunge la explozia de placere in timpul orgasmului.

Distragerile pot „sperii” orgasmul 

Orgasmul a fost studiat mult mai mult la femei datorita faptului ca de obicei au nevoie de putin mai multa stimulare pentru a ajunge la punctul culminant , cu toate acestea, asta nu inseamna ca nici barbatii nu il simt.

Atunci cand orgasmul este intrerupt, fie de un gand, fie de o situatie externa, devine imposibil sa ajungi la orgasm si trebuie sa „construiesti” excitarea de la inceput.

Din acest motiv, este esential sa stii cum sa mentii orgasmul pentru ca acesta sa ajunga la orgasmul intens . Este important sa lucrezi la stimulare incetul cu incetul, in asa fel incat excitarea sa fie construita corect.

O intalnire sexuala rapida nu poate fi intotdeauna eficienta in aceste cazuri, idealul este sa stimulezi cuplul cu calm si daruire, pentru ca in 2 minute nu ai putea fi atat de entuziasmat incat sa ajungi la un orgasm .

O alta cheie pentru mentinerea orgasmului este aceea ca, odata ce incepe excitarea intensa , nu incetati sa faceti nimic din ceea ce faceti, adica nu opriti sau schimbati forma de stimulare care functioneaza, cum ar fi miscarile si intensitatea.

Comunicarea in cuplu este cheia orgasmului

Desigur, pentru ca partenerul sa stie ca ai ajuns la orgasm , comunicarea este cheia, asa ca exprima cand iti place ceva sau indrumeaza-l sa o faca corect si roaga-l sa depuna eforturi pentru a nu modifica nimic odata ce simti placerea.

Daca ai recunoscut deja orgasmul , concentreaza-te si evita distragerile, deoarece orice ar putea sa-l alunge. Bucura-te de moment si concentreaza-te pe senzatiile corpului tau, nu ai de ce sa-ti faci griji in afara de a simti placere.