De ce este inteligenta atat de incitanta pentru unii?

Se crede ca pentru a avea o intalnire sexuala incitanta este necesar sa fii cu cineva care este foarte atractiv si senzual din punct de vedere fizic, totusi, exista cei care nu acorda atat de multa importanta si se concentreaza mai mult pe factorul intelectual . De ce este inteligenta atat de incitanta pentru unii?

Cu siguranta ati auzit despre sapiosexuali sau despre cei care sunt atrasi sexual de inteligenta unei persoane , poate chiar va considerati unul dintre ei.

Nu ar fi ciudat, conform unui articol publicat in El Pais, se estimeaza ca 8% dintre adulti sunt sapiosexuali , adica factorul care ii entuziasmeaza cel mai mult este posibilitatea de a incepe o conversatie profunda cu cineva despre diferite subiecte. Dar de ce se intampla? In paragrafele urmatoare va explicam.

Inteligenta , un factor interesant pentru unii

Pentru sapiosexuali , atractivitatea fizica este pe locul doi si mai degraba exista o fascinatie, entuziasm sau obsesie fata de inteligenta celorlalti. Acest lucru a starnit interes in randul unor psihologi si neurologi, deoarece, spre deosebire de frumusetea fizica, inteligenta nu este usor de detectat.

Este necesar timp, o interactiune stransa si o apropiere care sa dezvaluie treptat modul de gandire al unei persoane, permitand admiratia si uimirea celuilalt.

In aceste cazuri, creierul este cel mai important organ sexual din corp si conteaza doar cunostintele, carisma, stralucirea, simtul umorului si abilitatile de comunicare ale potentialului partener .

In acest sens, un articol din Psychology Today indica faptul ca „ca sapiosexual , o persoana poate fi atrasa si fizic de cineva, dar daca mai tarziu descopera ca celuilalt ii lipseste curiozitatea, rigoarea intelectuala si deschiderea la minte, aceste lucruri pot strica totul. 

„Cand o persoana incepe sa impartaseasca perspective unice asupra unui subiect, excitarea intregului corp trece la nivelul urmator. Esti hipnotizat cand auzi o persoana vorbind cu cunostinta si pasiune.”

De ce este inteligenta atat de incitanta pentru unii?

Cand intrebam de ce inteligenta este atat de incitanta pentru unii, explicatia ar putea fi ca este de origine biologica, nu doar un moft. Este un mecanism biologic autentic prin care o persoana poate avea fascinatie si mai ales dorinta pentru factorul intelectual in special.

Unii experti considera ca unul dintre motivele pentru a fi sapiosexual este in copilarie, pentru ca a avea parinti foarte inteligenti si carismatici inseamna ca, de-a lungul vietii, incearca sa gaseasca parteneri cu aceleasi facultati.

Pe de alta parte, sunt cei care considera ca entuziasmul inteligentei vine din nevoia de a cauta in ceilalti ceea ce ne dorim pentru noi insine, adica un nivel intelectual inalt, cu abilitati de comunicare si carisma. 

El Pais subliniaza, de asemenea, ca sapiosexualii pot lega inconstient intelectualitatea celuilalt cu o relatie mai sigura si mai stabila. Ei asociaza cumva inteligenta cu o buna luare a deciziilor si cu un fel de „asigurare” pentru relatie.

La randul sau, un studiu realizat de psihologul evolutionist Geoffrey Miller, de la Universitatea din New Mexico , a pus in legatura un IQ ridicat cu o buna calitate a spermei.

Inteligenta exagerata  nu este cautata

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Australia de Vest , persoanele cu un IQ foarte mare nu au tendinta de a captiva prea mult sapiosexualii , deoarece cei prea inteligenti au tendinta de a avea probleme cu socializarea.

In realitate, s-a vazut ca inteligenta este incitanta atunci cand este integrata cu alte calitati, precum a sti sa seduce prin cuvinte, a hrani misterul, a avea simtul umorului, a fi provocator si carismatic, precum si a fi umil.

„Pentru sapiosexual, inteligenta nu este un numar. Capacitatea unei persoane de a avea conversatii unice, incisive, profunde si iscoditoare este extrem de atractiva”, explica articolul Psychology Today.

Stii deja, exista multe motive pentru care inteligenta este foarte incitanta pentru unii si daca te identifici cu ea, poti fi sigur ca nu esti singur.