De ce noile generatii isi doresc relatii fara angajament?

A avea un partener pentru a impartasi spatii si momente placute este ceva ce majoritatea femeilor isi doresc sa se intample in viata noastra. A zambi langa el, a viziona filme insotite de gustari si a iesi din cand in cand la plimbare tinandu-se de mana, este poate visul Printului Fermecator pe care ne-au vandut multe filme Disney inca din copilarie. Dar realitatea este alta, noile generatii sunt atat de cufundate in lumea lor incat au uitat si au lasat in urma ce presupune o relatie de basm.

Da, tinerii care au intre 20 si 36 de ani isi doresc sa aiba un partener, sa isi faca planuri cu ea si sa se bucure de toate momentele posibile care pot aparea alaturi de ea. Vorbiti ziua, spuneti-va noapte buna si faceti griji pentru acea persoana care misca podeaua intr-un mod special si diferit, dar exista o limitare in toate acestea, nu mai doresc angajament. Se pare ca teama de a rezista mult timp intr-o relatie stabila ii ului si le va bantui zilnic capetele ca fiind cel mai teribil rau care poate exista pe pamant.

Astazi noile generatii isi doresc ceva temporar, bun si nu atat de temporar, isi doresc o legatura speciala, dar nu reala, o legatura in care sa se bucure uneori, dar nu tot timpul, o legatura care sa-i faca sa vada ca au pe cineva. pentru momentele lor de singuratate, dar nu pentru momentele de singuratate ale celuilalt. Da, suna egoist si poate ca este egoist, dar se pare ca ceea ce predomina este simtul supravietuirii personale si a nu-si permite sa ajunga la punctul de a se indragosti, asta ca o invelis protector pentru a nu suferi consecintele frangerii inimii.

Descopera alte semne ca esti intr-o relatie proasta.

Daca ii intrebi daca vor sa fie fericiti, raspunsul lor fara ezitare este da, iar daca ii intrebi din nou, ce zici de fericiti pentru totdeauna? Ei se dau imediat inapoi si se gandesc la raspuns la fel de mult ca si cum ar fi fost un test de stare. Nu vor sa dea totul, vor sa daruiasca incetul cu incetul si nu intotdeauna aceleiasi persoane, prefera o relatie scurta, inainte de a se simti legati pe viata. 

Ei aleg sa-si mentina relatiile fara etichete, poate ca au rezistat deja destul de mult intalnindu-se si impartind spatii si momente sporadic, dar nu sunt iubiti, nici macar nu sunt un cuplu, sunt doar prieteni cu drepturi. Ei nu fac pretentii unul fata de celalalt. Vor sa fie rasfatati dar nu revendicati, vor sa fie compromisi, dar nu compromisi, vor sa fie cuceriti, dar nu cuceriti. La sfarsitul zilei, isi doresc o relatie in care sa se simta iubiti, dar nu sufocati.

Sunt in cautare constanta de experiente, de parca timpul le-ar fi alergat si nu le-ar fi permis sa realizeze tot ceea ce au scris pe lista lor de scopuri. Sunt atat de narcisisti ‚Äč‚Äčincat vin inaintea oricui, satisfacerea propriilor nevoi este numarul unu pe lista lor si a fi fericiti in felul lor este singurul lucru care ii tine cu adevarat pasul.

Ai sti sa fii singur si fericit?

Si multi dintre noi stam, intre timp, asteptand sa soseasca printul fermecator de basm, dar nu putin cate putin, ci cel care isi doreste cu adevarat o relatie cu eticheta. Unde se duce dragostea?