5 motive putin cunoscute pentru care o femeie nu ajunge la orgasm

Se crede ca singurul motiv pentru care o femeie nu ajunge la orgasm se datoreaza stimularii sexuale slabe sau lipsei de cunoastere a propriului corp, cu toate acestea, exista multe motive pentru care punctul culminant al intimitatii poate fi stricat.

Desi exista din ce in ce mai multe informatii despre cum sa te bucuri pe deplin de sex , realitatea este ca multe femei sunt inca in imposibilitatea de a face acest lucru pentru ca ele insele nu stiu ce cauzeaza problemele de placere.

Potrivit unui articol BBC World , un orgasm feminin  nu implica doar stimulare sexuala, ci si factori psihologici, emotionali si chiar hormonali.

De ce nu ajunge o femeie la orgasm ?

Orgasmul este punctul culminant al unei relatii sexuale , un punct culminant care produce o senzatie de eliberare brusca si placuta a tensiunii acumulate din momentul in care incepe faza de excitare . Este posibil sa-l recunoastem deoarece in peretii vaginali sunt generate o serie de spasme musculare foarte intense si extrem de placute , care ajuta la eliberarea endorfinelor si a hormonilor fericirii.

De ce nu ajunge o femeie la orgasm ? Potrivit unui articol din La Cadera de Eva , acestia sunt factorii care pot influenta:

1. Excesul de alcool

Consumul excesiv de alcool nu numai ca te face sa te simti ametit, ci poate afecta si fluxul de sange si, astfel, poate impiedica suficient sange sa ajunga la clitoris , una dintre partile vulvei care este cea mai sensibila la stimularea sexuala .

Fumatul poate avea si acest efect, asa ca cel mai bine este sa optezi pentru o viata mai sanatoasa, abia atunci vei atinge orgasme lungi si intense .

2. Sa fii in graba si stresat tot timpul

Unul dintre principalii factori care, fara sa-si dea seama, o face pe femeie sa nu ajunga la orgasm este aparitia unui nivel ridicat de stres.

„Corpul poate simti dorinta si entuziasmul (care sunt cele doua faze anterioare ale orgasmului ) cu un anumit nivel de stres si oboseala, dar faza finala a orgasmului are nevoie sa fim relaxati”, spune BBC.

Stim ca stilul de viata cu locuri de munca solicitante, programe de intalnit, copii de ingrijit si zile de lucru care par sa continue, reducerea stresului poate parea foarte complicat, dar este important sa-ti faci timp pentru a face activitati relaxante pentru a ajunge la culcare cu toti . dispozitia de a se bucura .

3. Fii pretentios pe tine insuti

Fara sa-si dea seama, multe femei au trasaturi de personalitate controlante, obsesive si perfectioniste, care desigur le afecteaza  placerea si performanta sexuala .

Acest lucru se poate agrava daca, de exemplu, femeia ar putea avea un orgasm inainte si dintr-o data, nu mai poate sau dureaza mult mai mult, ceea ce creeaza frustrare si auto-cerere pentru a-l atinge.

Departe de a ajuta, aceasta atitudine face imposibila atingerea punctului culminant deoarece s-a creat o tensiune concentrata pe propria performanta, nu pe relaxarea si bucuria contactului cu partenerul .

4. Probleme de relatie ascunse

Daca relatia ta cu partenerul tau nu este cea mai buna, este posibil ca acesta sa nu se simta cu adevarat multumit de viata lor sexuala , deoarece nu va fi suficienta incredere pentru a-si exprima ceea ce isi doreste in privat.

Cand o femeie nu este capabila sa-i spuna partenerului ei ce si-ar dori sa simta in pat si cum ii place sa fie stimulata, va fi foarte dificil sa obtii sex bun si sa te bucuri de orgasme constante.

Partenerul tau nu citeste gandurile si daca nu le poti spune, nu va sti neaparat. Fii pozitiv, nu critic. Evita sa spui „nu te descurci bine”, dar „mi-a placut foarte mult ceea ce ai facut, putem sa o facem din nou?” Trebuie sa dai instructiuni specifice care sunt usor de urmat sau sa le arati ce cauta ghidandu-si mainile peste corp”, spune terapeutul psihosexual Kate Moyle .

5. Bunastare mintala

Bunastarea mintala joaca un rol fundamental atunci cand incercati sa ajungeti la un orgasm feminin , deoarece daca aveti probleme precum depresia sau anxietatea, va fi dificil sa va entuziasmati suficient. In aceste cazuri, este ideal sa solicitati mai intai ajutor de la un medic ginecolog pentru a determina daca terapia cognitiv-comportamentala este necesara pentru a combate complicatiile.

Alte motive pentru care o femeie nu ajunge la orgasm includ durerea in timpul actului sexual , lipsa dorintei sexuale sau experientele proaste din trecut si in toate cazurile va fi important sa cauti ajutor profesional pentru a te bucura din nou de intimitate.