Inflamatie si durere la clitoris, de ce apare?

Unele femei pot observa inflamatii si dureri la clitoris , lucru care le provoaca ingrijorare deoarece nu stiu ce inseamna si, mai ales, le provoaca nemultumiri in relatiile intime, deoarece departe de a simti placere atunci cand sunt stimulate in aceasta zona sensibila, experimenteaza doar dureri intense.

De ce doare si umfla clitorisul? Aceasta parte a corpului feminin este una dintre principalele zone erogene , deoarece are pana la 8.000 de terminatii nervoase si declanseaza un raspuns orgasmic atunci cand este atinsa corect.

Este recunoscut pentru ca arata ca un mic buton intre buzele vaginale, care este glandul clitorisului , desi intregul organ este mai mare decat pare, deoarece are doua prelungiri interne care intra in tesutul vaginal si sunt responsabile pentru placerea sexuala intensa pe care o poate simti o femeie , potrivit EntreMujeres .

Umflare si durere in clitoris

Cu toate acestea, exista unii factori care contribuie la faptul ca departe de a simti placere, exista inflamatii in zona si chiar durere, care impiedica o intimitate cu adevarat placuta fie cu partenerul, fie prin masturbare .

Daca durerile de clitoris apar frecvent, dorinta sexuala poate fi afectata si chiar practicarea unor activitati precum exercitiile fizice. Daca vi se intampla acest lucru, atunci va spunem posibilele cauze ale inflamatiei si durerii in clitoris.

1. Excesul de stimulare sexuala

Aceasta este considerata principala cauza a disconfortului in clitoris , deoarece este o zona cu mai multe vase de sange si terminatii nervoase care o fac extrem de sensibila, astfel incat stimularea excesiva nu este doar neplacuta, ci si doare.

Umflarea si durerea clitorisului pot aparea atunci cand exista o frecare excesiva si directa cu degetele, jucariile sexuale sau gura in timpul sexului oral . Un alt factor de luat in considerare este presiunea exercitata asupra clitorisului, care poate fi prea mare pentru sensibilitatea acestui organ.

2. Lipsa lubrifierii

Lipsa lubrifierii naturale in timpul actului sexual sau absenta lubrifiantilor artificiali este o alta dintre principalele cauze ale inflamatiei si durerii la nivelul clitorisului . Este important ca femeia sa fie bine lubrifiata pentru a permite o mai buna alunecare a degetelor sau a unui vibrator atunci cand face o stimulare sexuala, in caz contrar, zona sufera de o astfel de frecare brusca.

3. Vulvodinia

Senzatia de durere in clitoris poate fi cauzata si de o boala a zonei intime feminine numita vulvodinie , care, conform Clinicii Mayo , este un disconfort cronic sau durere la deschiderea vaginului si a altor parti ale vulvei, inclusiv clitorisul.

Nu are o cauza anume dar provoaca arsuri, inflamatii, act sexual dureros , o senzatie de pulsatie si mancarime, care pot fi constante sau sporadice, aparand in special atunci cand zona este atinsa. Ar trebui sa fii consultat de un medic ginecolog pentru a primi un tratament adecvat.

4. Balanita

Balanita se refera in general la inflamarea glandului penisului, dar si la inflamarea clitorisului , care apare si cu roseata in zona si apare ca urmare a igienei deficitare, a sexului foarte intens , a infectiilor intime sau a alergiilor la sapunuri si lenjerie de corp.

5. Produse de igiena necorespunzatoare

Unele iritatii ale pielii din zona intima , inclusiv glandul clitorisului , apar din utilizarea unor produse de igiena foarte puternice, precum sapunuri, sampoane, parfumuri, prosoape igienice si detergenti pentru spalarea lenjeriei.

Daca umflarea si durerea clitorisului au inceput imediat ce ati schimbat unul dintre produsele de ingrijire intima, aceasta poate fi cauza. Consultati medicul ginecolog pentru a exclude sau confirma orice suspiciune.

Sfaturi pentru a nu simti durere in clitoris

Amintiti-va ca clitorisul este o zona cu sensibilitate ridicata, asa ca trebuie sa aveti grija atunci cand il stimulati si ii oferiti o igiena corespunzatoare, asa ca va oferim urmatoarele sfaturi:

-Nu ascunde ce se intampla cu tine crezand ca este anormal, inflamatia si durerea clitoridiana pot fi mai frecvente decat crezi.

-Ai grija de lubrifiere in timpul actului sexual , pe care o poti realiza prin preludiu sau folosind lubrifiant intim pe baza de apa.

-Gasiti impreuna cu partenerul dvs. stimularea adecvata si placuta a clitorisului, nu este necesar sa faceti miscari bruste.

-Masturbeaza-te pentru a-ti cunoaste corpul si tipul de stimulare care ti se simte bine.

– Relaxeaza-te in timpul sexului , daca este nevoie lasa-te purtat de cele mai intime fantezii ale tale si exprima intotdeauna ce iti place si ce nu.

Daca inflamatia si durerea clitorisului persista, consultati-va medicul ginecolog si urmati recomandarile acestuia la scrisoare.