Motivele pentru care unii oameni urasc sa fie atinsi dupa sex

Cel mai romantic lucru pentru multi este imbratisarea si ghemuirea dupa intimitate , totusi, exista cei care nu suporta contactul fizic dupa activitatea sexuala si nu este neobisnuit. Iata de ce unii oameni urasc sa fie atinsi dupa sex.

Probabil ca te face sa te simti rau ca persoana care te lua cu pasiune acum cateva momente se da deoparte si pare sa nu mai fie interesata de contactul fizic.

Poate ca se grabeste sa se imbrace si sa intre la dus, in timp ce tu te intrebi de ce nu sta langa tine o clipa sa se imbrace sau macar sa vorbeasca. Ei bine, motivul se numeste simptome postcoitale si este mai frecvent decat pare.

De ce unii oameni urasc sa fie atinsi dupa sex ?

Un studiu al Institutului de Consiliere Sexuala si Stiinte Sexuale din Zurich subliniaza ca simptomele postcoitale sunt o serie de senzatii precum schimbari de dispozitie, tristete sau lipsa de energie, atribuite in principal scaderii interesului dupa orgasm .

Depinde de multi factori fizici, dar si psihici si culturali.

Pentru a afla, cercetatorii au chestionat 223 de femei si 76 de barbati, cerandu-le sa raspunda la 21 de intrebari legate de ceea ce se intampla dupa intimitatea cu un partener .

Ei au descoperit ca 94,3% dintre participanti au prezentat simptome postcoitale de cand au devenit activi sexual.

In plus, 46,6% au spus ca simptomele ar putea fi prezente atat dupa masturbare, cat si dupa ce au facut sex cu una sau mai multe alte persoane.

Afecteaza atat barbatii, cat si femeile

Desi majoritatea studiilor in acest sens s-au concentrat pe perioada refractara sau timpul necesar unui barbat pentru a se recupera dupa o ejaculare, adevarul este ca simptomele postcoitale afecteaza atat barbatii, cat si femeile.

Potrivit lui Fabrizio Quattrini, psihoterapeut, sexolog si profesor la Universitatea din L’Aquila, exista ceva cunoscut sub numele de hipersensibilitate a organelor genitale , care apare imediat dupa orgasm si nu se intampla doar barbatilor.

„Unele femei se confrunta cu hipersensibilitate la clitoris care trebuie stimulata intr-un anumit mod pentru a simti placere si, la fel ca barbatii, s-ar putea sa nu vrea sa fie atinse dupa sex”, spune el.

Aceste disconfort pot fi un motiv comun pentru care multi  urasc sa fie atinsi dupa sex .

Stereotipurile despre gen si sexualitate ne spun ca barbatii sunt indepartati dupa sex si femeile vor sa se imbratiseze, dar nu este atat de simplu, deoarece simptomele postcoitale trebuie intelese ca un fenomen biologic.

Filippo Maria Nimbi, psiholog si sexolog la Universitatea Sapienza din Roma explica lui Vice ca biologic, femeile incearca sa-si tina partenerul aproape pentru a asigura siguranta sarcinii, in timp ce barbatii doresc sa inseminare cat mai multe femei pentru a asigura sarcina. specii. Dar el subliniaza ca un astfel de concept este simplist si depasit.

Ce sa faci daca unul din cuplu are simptome postcoitale, iar celalalt nu?

Quattrini subliniaza ca comunicarea este esentiala in aceasta situatie, deoarece cuplul trebuie sa isi puna intrebari precum: Cum a inceput asta? A fost mereu asa? Am vorbit vreodata despre asta?

Daca este ceva nou, inseamna ca amandoi va dati seama ca ceva lipseste. Pe de alta parte, daca obisnuiti sa va tineti unul pe celalalt si voiati contact dupa sex , dar acum nu o faceti, poate fi un semn ca ceva lipseste in relatie.

Acum ca stii motivele pentru care unii oameni urasc sa fie atinsi dupa sex , poti sa vorbesti despre asta cu partenerul tau si sa-ti exprime orice ingrijorari pe care le ai in legatura cu asta. Daca tu esti cel care o faci, poti fi sigur ca nu este nimic in neregula cu tine, este de fapt ceva biologic.

Pentru a afla mai multe despre… Cum sa ai o buna comunicare sexuala cu partenerul tau?

Ce este comunicarea sexuala Este un proces de schimb de idei si opinii care promoveaza bunastarea cuplurilor contribuind la prevenirea problemelor care afecteaza sanatatea sexuala, precum sarcinile nedorite, bolile cu transmitere sexuala si la realizarea unei vieti sexuale depline. 

Pentru ce este?Este esential sa ai o mai mare incredere in sine si sa stii sa comunici ceea ce este necesar. De asemenea, ajuta la promovarea luarii deciziilor in relatia de cuplu si a exercitarii drepturilor sexuale si reproductive ale oamenilor, adica sa exprime liber si respectuos cum si cand sa faca sex sau cum sa aiba grija de sanatatea lor sexuala. 

Cum sa incepem? Tabuurile si stigmele din sex fac sa fie dificil sau inconfortabil sa vorbesti despre asta. Dar a vorbi despre sex este important si necesar, asa ca poti incepe cu partenerul tau clarificand ca este un spatiu sigur de impartasit. Il poti intreba care sunt gusturile si interesele sale sexuale, precum si limitele lui si apoi poti sa le comentezi pe ale tale. 

Despre ce sa vorbim? Niciun cuplu nu incepe sa cunoasca dorintele sexuale ale celuilalt, cu atat mai putin nu stie cum sa le aplice. De aceea este important sa exprimi ceea ce iti place si ceea ce nu-ti place: unde iti place sa fii atins, bland sau greu, rapid sau incet? Descoperirea gusturilor noastre sexuale poate avea loc atunci cand avem relatii cu ceilalti sau cu masturbare. 

Cum sa vorbiti despre sex sigur Momentul potrivit pentru a discuta despre practicile sexuale sigure este inainte de a face sex. A vorbi despre acest subiect inseamna ca amandoi va pasa de bunastarea celuilalt. Puteti vorbi despre ce metoda de control al nasterii sa utilizati, cand a fost ultima data cand au fost testate sau pentru ce boli au fost testate sau au avut.