De ce sugetorul de clitoris este un aliat in menopauza?

Menopauza este o perioada din viata unei femei in care apar multe modificari, cum ar fi bufeurile, problemele cu somnul si, desigur, durerea la actul sexual din cauza uscaciunii vaginale . Daca treci prin asta, iti vom spune de ce sugetorul de clitoris este cel mai bun aliat al tau.

Potrivit lui Jose Manuel Valverde, expert in sexologie , scaderea hormonala a menopauzei duce la o scadere a fluxului sanguin in zona pelviana si, in consecinta, apare uscaciune in vagin si mai putina dorinta sexuala. 

Multe femei decid sa renunte la a se bucura de viata lor sexuala din cauza disconfortului, totusi, exista modalitati de a avea placere in aceasta etapa fara a fi nevoie de penetrare.

Sugerul de clitoris, un aliat in menopauza 

Studiul „Climaterium and Sexuality ” arata ca 60% dintre femeile care inainte de menopauza nu prezentau o alterare a functiei sexuale , la intrarea in aceasta etapa o prezinta. Cele mai frecvente simptome sunt mai putina dorinta sexuala, uscaciune vaginala, durere in timpul sexului si incapacitatea de a ajunge la orgasm.

In ciuda acestui fapt, menopauza incepe o etapa ideala pentru a te bucura de sex , deoarece nu exista riscul de sarcina, femeia isi cunoaste mai bine corpul, stie ce vrea si are mai multa stabilitate. 

Jucariile sexuale , cum ar fi sugerul de clitoris , sunt aliati excelenti pentru a reinvia viata sexuala la menopauza . Un articol din Cuidate Plus evidentiaza ca stimularea zonei genitale, in special a clitorisului , presupune o crestere a lubrifierii vaginale.

De asemenea, face mai usor pentru femei sa ajunga la orgasm fara a fi nevoie de penetrare, ceea ce este foarte necesar atunci cand exista dureri in relatii . Unele femei raporteaza, de asemenea, ca au obtinut nu unul, ci mai multe orgasme intr-o singura sesiune de masturbare cu sugetorul de clitoris.

Clitorisul este cheia redescoperirii placerii

Trebuie amintit ca clitorisul se afla in partea superioara a vulvei si ca este acoperit total sau partial de o gluga numita preput. Are peste 8.000 de terminatii nervoase si este un organ erectil care raspunde la stimularea directa sau mentala. Daca este bine stimulata, poate dezlantui cele mai intense orgasme feminine .

„Se pare ca acolo este la fel de simplu ca sa stimulezi direct? O viata intreaga obsedata de inserare si se dovedeste ca nu aceasta a fost cheia chestiunii ”, spune un utilizator al sugetorului de clitoris pentru El Pais.

Problema este ca nu se vorbeste despre masturbarea feminina dupa saizeci de ani, deoarece ramane un subiect tabu, ca multe altele in ceea ce priveste sexualitatea.

Un alt punct pozitiv al jucariilor sexuale, cum ar fi sugerea clitorisului in menopauza , conform lui Valverde, este ca stimularea face femeia mai constienta de propriul corp.

„Singurul mod in care poti avea o sexualitate implinita este sa devii constient de corpul, dorintele si nevoile tale. Si multe femei se pot reconecta cu capacitatea lor de a se distra printr-o jucarie sexuala”, detaliaza specialistul.

Sa te bucuri singur sau in cuplu

Unele convingeri false ne fac sa credem ca jucariile sexuale sunt substitute ale sexului cu un partener, dar realitatea este ca ambele pot fi bucurate, iar in menopauza pot fi aliati pentru a reconecta cu persoana iubita si a avea relatii sexuale mai satisfacatoare, fara durere sau pentru descoperi placerea masturbarii .

Utilizarea jucariilor sexuale, cum ar fi sugerea clitorisului in timpul menopauzei este esentiala, dar ar trebui sa fie completata si cu un stil de viata sanatos pentru efecte mai bune, cum ar fi:

– Efectuati exercitii zilnice

– Practicati tehnici de meditatie 

-Evitati sa fumati, sa beti sau sa beti cafea in exces

-Mananca alimente bogate in calciu

-Ai grija de podeaua pelvina cu exercitii Kegel 

-Fa controale de osteoporoza

Stiti deja, folosirea ventuzei de clitoris in menopauza este cea mai buna modalitate de a va bucura din nou de placerea sexuala , fie singur, fie cu un partener. Indraznesti sa-l incerci?