Fetisism: cele mai bizare 10 gusturi sexuale

Ca fiecaruia ne plac lucrurile diferite este un fapt inevitabil. Aceasta gama infinita si diversa de preferinte este intensificata mai ales in lumea inexpugnabila in care ne putem dezlantui latura cea mai salbatica: sexul . Aceasta este cea mai intima sfera a relatiilor interpersonale, un context in care ne putem lasa purtati de ganduri mai irationale si in care modalitatile de satisfacere a dorintelor noastre trec adesea cu mult dincolo de simpla miscare fizica; mintea si, mai precis, imaginatia, ajung sa joace un rol mult mai important.

Acele momente in care putem da frau liber celor mai intime fantezii ale noastre si cautam modalitati de a ne satisface dorinta sexuala care depasesc ceea ce este considerat „normal” sau „obisnuit”, au dat nastere la multe dintre cele mai bizare si iesite din -fanteziile de cale, din comun ajung sa se concretizeze in obiecte fetis , dand astfel nastere binecunoscutului concept de fetisism , legat de acele obiecte sau parti ale corpului (dincolo de organele genitale) care pot genera excitatie sexuala.

Obiectele fetisului pot varia de la lucruri considerate mai comune sau obisnuite in imaginatia colectiva (picioarele ar fi cu siguranta „membrul de aur” al lumii fetisului), pana la cele mai ciudate si perverse dorinte, care ar putea scandaliza mai mult de una. In orice caz, este clar ca, atunci cand vine vorba de a reusi sa ne stimulam momentele cele mai intime , imaginatia noastra nu are limite.

Studiile efectuate de Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Quebec au aratat ca, in lumea fetisismului, mintea masculina si cea feminina functioneaza in moduri diferite . Rezultatele obtinute au aratat ca cele mai frecvente fantezii sexuale ale femeilor includ: sa faca sex in locuri ciudate sau neobisnuite, sa faca sex oral, sa fie dominate sexual de partenerul lor, sa faca sex in public sau sa participe la orgii. Cu toate acestea, fanteziile sexuale ale barbatilor sunt oarecum diferite: a avea un grup in trei cu doua femei, a face sex pasional in mod neasteptat, a vedea doua femei facand sex sau ejaculand pe partenerul lor.

Toate aceste fantezii sunt cu siguranta cele mai comune si pot chiar suna plictisitoare pentru unii, dar cand intram in lumea fetisismului, lucrurile se schimba: exista manii si dorinte atat de ciudate, incat sunt studiate temeinic de zeci de ani de experti in psihiatrie si psihologie ( insusi Sigmund Freud a fost primul care a folosit conceptul de „fetisism” pentru a se referi la excitarea cauzata de un anumit obiect). De fapt, tocmai termenul de „ parafilie ”, din cadrul specialitatii psihologiei, defineste materializarea dorintei sexuale in obiecte, situatii, activitati sau indivizi . In acest domeniu, studiile au clasificat pana la 549 de tipuri diferite de parafiliiin 130 de categorii diferite, iar acestea sunt, fara indoiala, unele dintre cele mai ciudate:

1. Spectrofilie

Este atractia sexuala fata de un spectru sau „fantoma”. Desi s-ar putea sa vi se para curios sau chiar comic, exista oameni carora le este placut sa divaga despre posibilitatea de a avea o intalnire sexuala cu o fantoma.

2. Mecanofilie

Este un tip de fetisism fata de masini sau gadget-uri . Evident, fantezia nu este sa faci sex cu obiectul in sine, ci mai degraba cu masina in sine care trezeste excitare.

3. Ursusagalamatophilia

Acest tip de parafilie se refera la excitarea unor indivizi de catre oameni care proiecteaza calitati si caracteristici ale animalelor , cum ar fi o cantitate mare de par pe corp.

4. Fornicofilie

Aceasta fantezie se bazeaza pe obtinerea placerii sexuale derivate din faptul ca insectele se aluneca prin diferite parti ale corpului . In unele cazuri, oamenii pot folosi un anumit tip de insecta in practicile sexuale. Fara indoiala, nu este un hobby dintre cele mai recomandate.

5. Salirofilia

Este o excitare pentru lucruri sau oameni care sunt murdari . Da, in timp ce pentru multi ideea de a mentine relatii in conditii de igiena dubioasa nu este foarte atragatoare, la cei care sufera de acest tip de parafilie trezeste o lume de senzatii.

7. Hematofilia

Cunoscut si sub numele de fetisism al vampirilor , acest fetis implica utilizarea sangelui in timpul actului sexual . Practica poate include atat prezenta sangelui, cat si aportul acestuia.

8. Autonepiofilie

Sunt oameni care pot atinge excitatia sexuala cu un scutec . Este asociat cu jocurile de rol erotice si este foarte diferit de pedofilie, deoarece autonepiofilii considera ca pur si simplu purtand scutece sau sunt tratati ca niste bebelusi sunt excitati.

9. Dendrofilie

Este atractia sexuala pentru copaci si plante , care sunt adesea folosite ca obiecte sexuale. Din aceasta practica deriva si altele mai „populare”, precum masturbarea cu unele fructe si legume.

10. Agalmatofilia

Unele filme au portretizat aceasta fantezie sexuala ciudata si oarecum infricosatoare, care se manifesta in oamenii care simt o atractie sexuala (sau chiar sentimentala) fata de papusi, statui sau manechine .