5 sfaturi pentru a depasi anxietatea sexuala si a atinge orgasmul

Atingerea orgasmului nu este atat de simpla cum se vede in filme si una dintre principalele cauze din spatele acestor dificultati este anxietatea sexuala , o serie de ganduri care blocheaza bucuria si ne fac sa credem ca nu ne putem „intalni” partenerul.

Cand orgasmul nu este atins sau persoana iubita nu este capabila sa-l atinga, putem incepe sa cadem in disperare si chiar sa credem ca avem o disfunctie majora.

Adevarul este ca, in multe cazuri, problemele pentru a ajunge la punctul culminant al placerii provin din faptul de a considera sexul ca un examen, ceea ce declanseaza anxietatea sexuala si ingreuneaza orgasmul

Anxietate sexuala

Anxietatea sexuala sunt gandurile obsesive pe care le avem in momentul actului sexual si care ne impiedica sa ne bucuram pe deplin, pentru ca ne concentram doar sa facem partenerul nostru sa se bucure si sa ajungem la orgasm cu orice pret, ceea ce uneori poate provoca anxietate sexuala.efect opus. .

Teama de a esua in sex sau de a avea performante slabe este una dintre principalele caracteristici ale anxietatii sexuale . Potrivit dr. Elliot D. Cohen din Psychology Today,  barbatii cred adesea ca trebuie sa obtina o erectie ferma si sa o mentina mult timp pentru a „dura mai mult”, in timp ce femeile trebuie sa aiba un orgasm intens si, daca este posibil, multe dintre ele. .

„Daca nu intelegi crezi ca esti defect, dar genul tau nu este guvernat de asta si mai ales, nu esti un ceas, nu trebuie sa spui mereu ora. Pot exista momente in care nu ai o erectie sau un orgasm si nu se intampla nimic”, explica specialistul.

Sexul bun nu inseamna doar sa ai un orgasm

Unul dintre pasii principali pentru a controla anxietatea sexuala este sa nu te gandesti la apogeu tot timpul cat dureaza relatia , pentru ca cel mai important lucru despre sex este sa te bucuri de corpul partenerului, sa o atingi si sa o stimulezi, bucurandu-te mereu de momentul si nepercepand. ca ceva care ne defineste performanta.

Sexul nu inseamna doar a avea un orgasm , este o intreaga experienta care merge de la seductia anterioara, momentul in care se dezbraca, jocuri si chiar penetrare, desi nu trebuie sa fie intotdeauna asa, erotismul merge mai departe si distractia este sa o faci in moduri diferite, cautand sa rupi rutina sexuala .

„Nu trebuie sa te concentrezi exclusiv asupra faptului ca ai reusit sa ai sau nu orgasm , ci asupra modului in care a fost sexul in general, dar mai presus de toate, nu trebuie sa-l califici drept excelent, bun sau rau, asta doar te va coplesi si mai mult. ”, spune expertul.

Sfaturi pentru a depasi anxietatea sexuala

A avea anxietate sexuala si a-ti face griji doar pentru a avea un orgasm ne provoaca stres si asta doar dilueaza placerea , asa ca cel mai bine este sa lucrezi la urmatoarele aspecte:

1. Nu-ti mai defini performanta sexuala dupa numarul de orgasme.

2. Nu fi obsedat de ceea ce crede partenerul tau despre performanta ta sexuala.

3. Concentreaza-te pe ceea ce poti controla, cum ar fi gandurile si fanteziile erotice din mintea ta, precum si senzatiile si sentimentele pe care le experimentezi in timpul sexului .

4. Nu exagera si nu te mai gandi ca a nu atinge orgasmul in timpul sexului este o tragedie, exista multe modalitati de a te bucura care merg mai departe.

5. Nu-ti califica experienta sexuala , mai ales in timp ce se intampla, doar relaxeaza-te si lasa-te pe moment fara sa-ti stabilesti scopuri sau obiective. Cauta sa descoperi senzatii noi, fara graba sau obligatie, apreciind orice placere pe care o poti obtine.

Toti oamenii au un anumit grad de anxietate sexuala la inceputul relatiilor cu un nou partener sexual , dar este normal ca aceasta sa nu devina o problema si sa scada in timp cand increderea incepe sa fie mai mare. Daca, pe de alta parte, senzatiile se inrautatesc, cel mai bine este sa mergi la un sexolog pentru a o rezolva si a incepe sa te bucuri cu adevarat de sex .