Sex fara penetrare (sau fara act sexual)

Daca in ultima vreme ai simtit ca pasiunea cu partenerul tau se estompeaza, ca le cunosti deja toate miscarile si merg direct la obiect fara sa ajunga la toate acele momente placute care obisnuiau sa-i caracterizeze, indrazneste sa perfectioneze jocurile sexuale. Doamnelor si domnilor, cu voi: mangaiere.

Cuvantul „mangaiat” este un anglicism care provine de la verbul a mangaia care este folosit pentru a se referi la mangaieri pentru animale, dar intr-un sens larg desemneaza intregul set de jocuri sexuale, cu exceptia actului sexual, adica sarutul, linsul, mangaierea si tot ce tine de manifestarile de afectiune care se fac ca un joc amoros.

Aceasta practica sexuala este destul de asemanatoare cu momentele preliminare ale actului sexual, doar ca in acest caz jocurile pot fi prelungite pana cand ambele ating placerea maxima. Masajele, masturbarea reciproca, sexul oral, ajutoarele vizuale, jocurile de rol, saruturile intregului corp si tot felul de mangaieri sunt ideale.

„Mangaiatul” nu este invatat in niciun manual, invatarea lui depinde de explorarea particulara a fiecarui cuplu si de beneficiul pe care il obtin de la ei insisi; Este o practica care se dezvolta natural si progresiv pe masura ce increderea cuplului creste.

Beneficii Mangaierea este ideala pentru a va cunoaste propriul corp si al partenerului dvs. Chiar daca faceti sex de cativa ani, intotdeauna sunt lucruri noi de care sa va bucurati daca va puneti in munca sa le descoperi; In plus, aceasta practica este foarte utila in zilele menstruatiei, in timpul sarcinii sau cand nu ai protectia necesara pentru a avea o relatie sexuala traditionala.

Mangaierea face posibila intarirea legaturilor sexuale ale cuplului si chiar crearea unora noi, pe masura ce ambele persoane isi descopera gusturile si preferintele reciproce. Pe de alta parte, faciliteaza intelegerea si increderea reciproca, deoarece ajuta la pierderea rusinii si a altor obiceiuri proaste care au fost generate intre cuplu. Ginecologul William Masters si asistenta sociala Virginia Johnson, autori ai cercetarii privind raspunsul sexual uman, in care au gasit patru faze de baza ale actului sexual: excitare, platou, orgasm si rezolutie. Potrivit acestui studiu exhaustiv, jocurile sexuale sau mangaierile au un rol fundamental in timpul actului sexual, deoarece orgasmul depinde, in mare masura, de ele. Potrivit casatoriei specialistilor,

Neotantra Neotantra este o serie de precepte care provin din interpretarea literala a unor metafore cu aluzii sexuale din unele scoli de Tantra, inteleasa ca oricare dintre diferitele traditii ezoterice hinduse care invata cum sa folosesti dorinta ca cale catre implinire.

Neotantrismul nu poate fi definit ca o religie, o filozofie sau o miscare; in plus, nu se bazeaza pe fundamentele formarii unui ghid, nici pe preceptele Tantrei; mai degraba, este o serie de practici care vizeaza eliminarea represiunii sexuale in societatea occidentala. Chiar si asa, practica neotantrei poate incuraja placerea sexuala a celor interesati, iata cateva sfaturi de la Scoala Argentina de Tantra.

• Relaxare: este esential sa ne bucuram de detaliile senzoriale care ne vor conduce la extaz. Uleiurile de masaj, bauturile stimulatoare pentru pauze, lumanarile si orice alt element care incurajeaza relaxarea este binevenit; care include pregatirea momentului, adica improvizatia si nerabdarea nu ar trebui sa faca parte din moment. • Punct de neintoarcere: este acel moment in care simt ca orgasmul este pe cale sa soseasca. Ideea este sa te opresti din miscare pentru a evita ejacularea si sa incepi imediat din nou, asa de mai multe ori. Aceasta tehnica (stop and go) invata controlul voluntar al orgasmului si poate fi practicata singur.

• Respiratie:este important sa-l simti pe celalalt prin respiratie. Se recomanda sa stai fata in fata si sa respiri incet si sincronizat, cand unul inhaleaza celalalt expira. Inchiderea ochilor vei simti energia celeilalte persoane curgand prin corpul tau.

• Ritm: Este important ca totul sa se faca incet, de la sarut pana la schimbarea pozitiilor, pentru a simti cu adevarat celalalt. Uneori poate fi dificil sa atingem acest nivel de control pentru ca ne-am obisnuit ca la acel nivel de entuziasm, lucrurile trebuie grabite, dar odata ce ai invatat sa gestionezi ritmul, placerea nu are limite.