Marimea vaginului influenteaza placerea sexuala?

S-au spus multe despre dimensiunea penisului in sexualitate , totusi, ideile despre dimensiunea vaginului si relatia acestuia cu placerea sexuala au fost lasate deoparte , influenteaza cu adevarat?

Care este dimensiunea vaginului ?

Marimea vaginului fara excitare este intre 6 si 8 centimetri si atunci cand este stimulat poate ajunge la 10 sau 11,5 centimetri.

Unele femei sufera de un act sexual dureros si cred ca aceasta se datoreaza faptului ca au un vagin foarte ingust, in timp ce altele nu simt stimularea prin penetrare si, prin urmare, cred ca vaginul lor este prea mare.

Dar niciuna dintre aceste convingeri nu este adevarata. Realitatea este ca vaginul este un tesut foarte flexibil, capabil sa se adapteze la orice circumstanta.

Deci, in placerea sexuala , lungimea nu este atat de relevanta, ceea ce conteaza cu adevarat, conform ginecologilor, este fermitatea vaginului si ca muschii zonei genitale sa fie suficient de tonifiati.

In acest fel, peretele vaginal stimuleaza mult mai mult penisul si in acelasi timp, femeia are mai multe senzatii in timpul penetrarii .

Un alt beneficiu al mentinerii muschilor pelvieni tonifiati este ca exista mai multa lubrifiere genitala , care este una dintre principalele probleme cu care se confrunta femeile in timp.

Cum sa tonifiezi zona genitala?

Ginecologul Paloma Andres , afirma ca un vagin care nu este tonifiat este cel mai rau dusman al  sexului bun si, contrar a ceea ce se crede, lipsa de fermitate nu se datoreaza activitatii sexuale constante.

„Mentinerea unui act sexual satisfacator este una dintre cele mai bune modalitati de a mentine zona in ton, contractiile orgasmice sunt un antrenament excelent impreuna cu exercitiile care lucreaza podeaua pelvina, cunoscute in mod popular sub numele de exercitii Kegel ”, explica expertul.

Cu toate acestea, este important de retinut ca unii factori pot deteriora vaginul mai mult decat se astepta, cum ar fi o nastere dificila sau inciziile in vagin care sunt facute pentru a facilita acest proces.

In aceste cazuri, medicul ginecolog sugereaza sa se foloseasca kinetoterapie pelvina .

In acest sens, Antonio Meldana , specialist in fizioterapie uroginecologica la Serviciul de Urologie al Spitalului San Rafael din Madrid , explica in ce consta aceasta procedura:

„Fizioterapia planseului pelvin este practica care ajuta la tonifierea peretelui vaginal si pentru aceasta exista o serie intreaga de tehnici care includ exercitii de intarire a muschilor, kinetoterapie, electrostimulare, dilatatoare vaginale etc.”

La fel, expertul subliniaza ca multe femei nu sunt constiente de aceasta parte a corpului lor si ca nici macar nu sunt capabile sa retina debitul de urina, ceea ce indica faptul ca muschii vaginali nu sunt deloc tonifiati.

Intinerire vaginala 

Desi nasterea sau varsta pot fi un factor in a avea pereti vaginali slabi, nu sunt singurii.

„Avem cazuri de femei relativ tinere care nu au avut multe relatii sexuale si care duc o viata sedentara. Este un grup de risc care poate avea nevoie de reabilitare”, explica Meldana.

Cand kinetoterapie nu functioneaza, este necesar sa se recurga la o interventie chirurgicala de intinerire vaginala , care, conform medicului ginecolog si chirurg ginecologic, Javier del Pozo , este o optiune de incredere si sigura.

„Operatia consta in deschiderea vaginului posterior si reducerea muschilor levatori si transversi ai perineului si a fasciei, intr-un cuvant, intinerirea vaginului”, spune ea.

Potrivit expertului, aceasta procedura este eficienta in special la femeile in varsta.

„Clientele noastre sunt de obicei femei intre 45 si 50 de ani care au avut mai multe nasteri dupa care dimensiunea vaginului a fost marita si plictisitoare si sunt femei cu un raspuns orgasmic bun, care se bucura de sex si nu vor sa renunte la el. “.

Stiti deja, indiferent de varsta sau dimensiunea vaginului, incepeti sa va ingrijiti si sa va tonifiati peretii vaginali pentru o viata sexuala mai satisfacatoare. (cu informatii de la S Moda)