Cum sa spui ce te deranjeaza in relatie fara a provoca o cearta?

Nicio relatie de cuplu  nu este perfecta si la un moment dat apar diferente, insa asta nu inseamna ca trebuie sa se certe. Exista modalitati de a spune ce te deranjeaza in relatie fara a provoca o cearta.

Comunicarea este esentiala in toate relatiile, asa ca una dintre greselile care se face este sa ascundem acele lucruri care ne deranjeaza pentru a evita conflictele care ar putea provoca o despartire.

Prin urmare, este important sa stim sa comunicam ceea ce ne deranjeaza in relatie , dar fara a fi nevoie sa provocam furie, dezamagire sau frustrare.

Cum sa spui ce te deranjeaza in relatie fara a provoca o cearta?

A invata sa spui ceea ce te deranjeaza in relatie fara a provoca o cearta este ceva pe care putini il realizeaza, totusi, este esential, intrucat multi aleg sa taca si sa lase furia sa se acumuleze.

Acest lucru face ca resentimentele sa fie nesustenabile in timp, pana la punctul in care situatia explodeaza si apar certuri  care duc la o despartire. Prin urmare, aici va impartasim cateva secrete pentru a spune ce va deranjeaza intr-o relatie :


1. Ai grija de tonul vocii

Este esential sa exprimam ceea ce ne deranjeaza avand mare grija de tonul vocii, pentru ca daca incepi sa strigi, cealalta persoana pierde automat atentia.

Incercati sa va expuneti ideile dar nu sa le impuneti, important este sa mentineti un dialog respectuos si deschis, ascultand cu atentie celalalt si alegand bine cuvintele pe care doriti sa le spuneti. Nu incerca niciodata sa-l schimbi pe celalalt sau sa „castigi” cu argumentele tale din conversatie.

2. Asculta explicatiile

Este important sa asculti ce spune celalalt pentru a intelege ce s-a intamplat si cum s-a intamplat. Numai asa poti evita sa asumi lucruri pe care nu le cunosti cu adevarat si pentru care s-ar putea sa te simti suparat.

Trebuie sa-l intelegi pe celalalt si sa ai empatie, astfel incat sa existe o comunicare mai buna si amandoi sa poata intelege ce au facut, precum si emotiile pe care le simt.

3. Gasiti momentul potrivit 

O alta cheie pentru a spune ceea ce te deranjeaza in relatie fara a provoca o cearta este sa gasesti momentul potrivit. Pentru a face acest lucru, ar trebui sa incerci sa spui concret ce te enerveaza cand se afla intr-un context calm, fara a aduce reclamatii din trecut.

Evita sa-i implici pe altii sau sa-i lasi sa cantareasca diferentele tale, deoarece doar tu trebuie sa rezolvi asta. 

4. Faceti fata disconfortului

Este posibil ca atunci cand iti exprimi supararea, cealalta persoana va fi inconfortabila sau dezamagita, dar asta nu ar trebui sa te impiedice sa vorbesti. Aminteste-ti ca tu esti persoana care ar trebui sa conteze cel mai mult pentru tine, asa ca este esential sa faci fata disconfortului din situatie. 

5. Propune o alternativa

Odata ce ti-ai explicat furia si de ce te simti asa, este ideal sa-i spui partenerului tau cum poate imbunatati situatia, astfel incat sa nu scape de sub control. Ajungeti la un acord care functioneaza pentru amandoi si respectati-l.

Aminteste-ti ca nu tot ceea ce face partenerul tau este gresit, tine mereu cont ca sunt multe lucruri care il fac un mare colaborator si ca are atitudini cu adevarat dragute si valoroase.

Acum ca stii sa spui ce te deranjeaza in relatia ta fara a provoca o cearta, cu siguranta comunicarea ta se va imbunatati si dragostea ta va fi mai puternica ca niciodata.