Cele mai comune 5 fantezii sexuale

Fanteziile sexuale sau erotice sunt un model deliberat de ganduri (o reconstituire mentala sau o reprezentare) care sunt menite sa creeze sau sa intensifice sentimentele sexuale . Acestea se bazeaza pe imagini mentale pe care un individ le considera erotice, mai jos va vom spune cele mai comune 5.

Fanteziile sunt imagini legate de erotica simturilor , cu interzis. De multe ori nu marturisesc si de cele mai multe ori au o componenta extrem de incitanta . Pana astazi, ele sunt inca un subiect tabu.

Sa stii mai mult de… 5 termeni pentru a intelege relatiile toxice: te identifici?

In termeni simpli, o relatie toxica este una care te face sa te simti mai rau in loc sa te simti mai bine. Este o relatie in care te simti nesprijinit, neinteles, doborat sau atacat sau cand cineva iti ameninta constant bunastarea fizica si psihica cu cuvintele si actiunile sale. Abuzul fizic si verbal este cel mai clar semn de toxicitate, dar exista modalitati mai subtile de a fi toxic. 

Ghosting: forma colocviala care se refera la o intrerupere permanenta si brusca a comunicarii cu o alta persoana fara a oferi o explicatie sau o notificare prealabila; persoana care a fost „fantoma” incearca sa restabileasca comunicarea, dar nu primeste niciun raspuns. Aceasta disparitie fantomatica este ceea ce ii da numele anglo-saxon de fantoma. 

Zombieing: Un alt termen nou in relatiile moderne este acesta, care se refera la momentul in care cineva „se intoarce din morti” si vrea sa se reconecteze cu tine dupa ce te „fantoma”. De exemplu, acel individ care intrerupsese orice comunicare cu tine, ceva mai tarziu si de nicaieri, iti trimite un mesaj sau comentarii la una dintre fotografiile tale cu intentia de a avea din nou o relatie. 

Caspering: Spre deosebire de restul fantome, Casper este o fantoma care poate fi vazuta. Aceasta este diferenta dintre „ghosting” si „caspering”, in cel din urma, persoana te anunta prealabil informandu-te ca urmeaza sa rupa legaturile cu tine; Chiar si asa, din cand in cand par sa va vada povestile Instagram, WhatsApp sau Snapchat. 

Iluminarea cu gaz este o forma de manipulare emotionala in care perceptia unei persoane asupra realitatii este subminata. Agresorul minte si schimba faptele pana la punctul de a-l face pe celalalt sa-si puna la indoiala realitatea, amintirile, perceptiile si sa se simta confuz si chiar sa se indoiasca de ei insisi. Oamenii care aprind gaz folosesc expresii precum: „asta nu s-a intamplat niciodata”, „esti nebun” sau „inventezi lucrurile”. 

Breadcrombing: Se traduce prin breadcrumbing si este atunci cand cineva nu este cu adevarat interesat, dar ii arunci pesmet altei persoane pentru a pretinde ca exista interes si a mentine persoana agatata. Practic este sa dai sperante false si sa provoci fara a specifica vreodata nimic; fie ca este vorba de un mesaj din cand in cand, de interactiuni pe retelele de socializare dar care nu depasesc asta. Specialistii mentioneaza ca este un act narcisist in care se cauta atentia si validarea celuilalt. 

Cele mai comune 5 fantezii sexuale

Desi nu este usor sa determinati ce este exact o fantezie neobisnuita. Potrivit cercetatorilor, discutia ar trebui sa se concentreze nu atat pe continutul sau, cat pe efectul pe care il are asupra individului. Acesta este motivul pentru care catalogarea celor mai comune fantezii sexuale nu este usoara. Dar acestea sunt cele despre care fantezeaza majoritatea oamenilor:

1. Sexul in grup

Sexul in grup este una dintre cele mai comune fantezii sexuale . Aici vin atat orgiile, cat si setele in trei.

Aceasta fantezie este impartasita atat de barbati , cat si de femei , una care rareori se materializeaza in realitate. Frica de judecata societatii, respingerea partenerului si alte variabile sunt un obstacol pentru ca acest lucru sa fie realizat.

2. Sex cu un strain

Aceasta este, de asemenea, o fantezie foarte comuna si cuprinde prietenii cu beneficii si aventuri de o noapte. Poate aparea atunci cand persoana are un partener stabil si nu o face intotdeauna intr-un context de insatisfactie sexuala .

Potrivit cercetatorilor, cei care materializeaza aceste fantezii tind sa raporteze niveluri mai ridicate de placere si o fac departe de o relatie intima.

3. Fetisuri

Cunoscut si ca joc de rol, el consta in dezvoltarea unui rol fictiv intr-un mod consensual. De exemplu, jocul de doctor, profesor etc. Este o experienta foarte larga care permite integrarea fetisurilor sexuale.

La randul sau, aceasta fantezie poate imita scene sau idei din filme, seriale sau orice tip de componenta fictionala. Sunt foarte frecvente si permit includerea varietatii in rutina cuplului . Fantezia necesita participarea ambelor.

4. Experientele homosexuale

Fanteziile homosexuale sunt relativ frecvente la oameni. Atat barbatii, cat si femeile le au, ceea ce le poate determina uneori sa-si puna la indoiala identitatea sau orientarea sexuala.

Aceasta fantezie se invarte si in jurul placerii. De asemenea, din cauza curiozitatii care exista intre ele. Este mai comun decat cred oamenii.

5. Sex cu un fost

Expertii au descoperit ca aproape jumatate dintre cuplurile care incheie o relatie au una sau mai multe intalniri sexuale in viitor. Prin urmare, a face sex cu un fost partener este ceva despre care multi oameni fantezeaza. Aceasta fantezie apare la ani dupa ce o relatie s-a incheiat.

Exista multe fantezii , dar cele pe care vi le aratam sunt de obicei cele mai comune. Sunteti de acord cu vreunul dintre ei?