A avea multe partenere sexuale te face un amant mai bun?

Unul dintre cele mai raspandite mituri cu privire la relatiile sexuale este ca, cu cat s-a facut de mai multe ori cu persoane diferite, cu atat mai bine, deoarece indica imediat o experienta vasta, dar a avea multi parteneri sexuali te face un amant mai bun?

Se crede ca, in sex , cu cat o faci mai mult, cu atat stii mai multe, dar este doar un mit in sexualitate , intrucat „a avea multa experienta” este ceva relativ.

Aflati de ce a avea multi parteneri sexuali nu va face o persoana mai buna si ce ar trebui sa faceti pentru a incepe cu adevarat sa fiti unul. Ia-ti notite.

Multi parteneri sexuali te fac un amant mai bun ?

Sexologul Nuria Jorba explica pentru El Pais ca experienta nu este aceeasi pentru toti oamenii, mai ales cand vine vorba de sex.

Potrivit expertului, este posibil ca o persoana care a avut un singur partener sexual in viata sa sa fi experimentat mult mai mult decat unul care s-a culcat cu mai multi.

In acest din urma caz, sexualitatii i se acorda putina profunzime si de fiecare data cand incepi cu cineva nou, se urmeaza acelasi tipar. In plus, din moment ce nu exista incredere, nimeni nu comenteaza nimic, nu vorbeste despre ce le-a placut si ce nu, asa ca persoana „cu mai multa experienta” crede ca face totul bine.

Ceea ce satisface este calitatea, nu cantitatea

In prezent, continuam sa credem ca cantitatea conteaza mai mult decat calitatea atunci cand vine vorba de relatii sexuale , adica suntem in general mai preocupati sa stim cu cate persoane s-a culcat cineva si rareori intrebam despre calitatea intalnirilor.

Ceea ce ne intereseaza cel mai mult este sa stim cati parteneri sexuali este ideal sa avem, cat de mult ar trebui sa dureze sexul si de cate ori pe saptamana ar trebui facut, cand poate nu aceasta este cea mai importanta informatie pentru a fi un bun amant.

In acest sens, un studiu publicat in Journal of Economic Behavior & Organisation subliniaza ca ceea ce mareste fericirea este sexul de calitate superioara , nu mai multa frecventa.

Multa practica, dar putina teorie

Pe langa faptul ca credem ca a avea mai multi parteneri ne face mai buni, un alt mit comun este ca, in sex , totul se invata cu practica si ca teoria nu este necesara.

Totusi, expertii atrag atentia ca pentru a fi un amant mai bun nu este suficient sa faci mereu acelasi lucru sau ceea ce credem ca functioneaza, pentru a iesi in evidenta trebuie sa inveti, sa inovezi si sa te straduiesti sa te perfectionezi, ceea ce se realizeaza doar cu informare.

„Numai experienta practica este foarte slaba. De aceea este foarte important sa cititi, sa vorbiti, sa faceti schimb de opinii si experiente, sa ascultati, sa fiti receptivi si sa aveti o atitudine deschisa fata de invatare”, spune sexologul Ivan Rotella.

In general, o persoana isi incepe viata sexuala mergand direct la practica, fara sa invete suficienta teorie. Daca se obtine, nu provine intotdeauna din cele mai potrivite surse, mai ales ca lipseste educatia sexuala formala.

„In mod normal mergem pe internet, continuam sa vedem un expert ca o resursa atunci cand ne confruntam cu o problema, ne este greu sa credem ca ele servesc si sa ne consilieze, sa ne informeze si sa ne indrume intr-un mod personalizat atunci cand avem dubii. ”, subliniaza expertul.

Cheile pentru a fi un amant mai bun

Daca vrei sa fii un amant mai bun , primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa renuntam la ideea ca multa experienta ne face mai buni, pentru ca ceea ce conteaza cu adevarat este calitatea intalnirilor sexuale, nu cantitatea.

Experienta ajuta, dar este doar un plus, ceea ce face cu adevarat un amant bun este sa cunoasca corpurile, sa cunoasca cum functioneaza sexualitatea si sa invete abilitati sexuale, adica sa fii constient de corpul celuilalt, de ceea ce ii place si ce nu-i place, de a sti sa empatizeze cu el. nevoi si vorbeste despre subiect fara tabuuri, intotdeauna natural.

Cheia sexului de calitate este sa cunosti punctele de placere si sa inveti sa comunici dar, mai presus de toate, sa fii interesat sa faci diferite lucruri in intimitate si sa te perfectionezi, pentru ca a fi un bun amant consta in a depune efort pentru a fi unul, a fi deschis catre invatand.si sa te corecteze, sa nu repete aceeasi reteta tot timpul care probabil este gresita.

„Este foarte important sa fim constienti de faptul ca ceea ce ii place unei persoane poate sa nu o excite pe alta si ca fiecare experienta erotica este o experienta noua, orice am trait. De aceea este atat de important sa aprofundezi invatarea si ascultarea si sa nu ramai cu „sfaturile” tipice pe care oricine le poate oferi”, conchide sexologul Rotella.